Velkommen til det nye kullet med lærlinger :)

Onsdag 24. august var de nye lærlingene på samling med Sunnmøre kommunale opplæringskontor for første gang. Det var en fin gjeng på 40 stykker som møttes på Ålesund rådhus, for å bli kjent med hverandre og Opplæringskontoret.

Det er en glede å kunne ønske velkommen et flott kull med lærlinger som i 2016 fordeler seg på følgende måte: 

  • 5 lærlinger i IKT-servicefaget
  • 13 lærlinger i Barne- og ungdomsarbeiderfaget
  • 22 lærlinger i Helsearbeiderfaget

Daglig leder i Opplæringskontoret, Anita Øen

 Anita Øen ledet dagen og den inneholdt blandt annet "bli-kjent-øvelser", retter og plikter som lærling, pizza, rolleavklaring, kommunikasjon, om læreplan og månedsoppdrag. Det er en dag full av informasjon og det er bare å ta kontakt dersom det skulle være noe som er uklart etter denne første samlingen.


Lærlingenes rep til styret 2016

Alice-Mari Blomvik, lærlingene sin representant til styret i Opplæringskontoret kom for å fortelle om sin rolle - på vårparten er det i 2016-kullet at det skal velges ny lærlingrepresentant til styret, så tenk på om det er noe DU kunne ha tenkt deg.

Til slutt - et bilde av 2016-kullet :)

Karrieredag 2016

I år ble karrieredagen for Nordre Sunnmøre arrangert onsdag 5. oktober i Sparebanken Møre Arena i Ålesund. Dette er et samarbeid mellom Utdanningsavedelinga hos fyløkeskommunene, videregående skoler, opplæringskontor, enkelte bedrifter og høgskoler.

I underkant av 1400 elever fra tiendeklassene i 11 kommuner besøkte standene i hallen. Sunnmøre kommunale opplæringskontor hadde Helse- og oppvekstand sammen med skoler som tilbyr aktuelle utdanningsløp. Med oss hadde vi flotte, flinke jenter:

fra venstre: Elin Akerø Hjelm, VG2-elev ved Haram vgs - BUA, Birte S.F. Bang, 2.årslæring HFA og Marit B. Bjørkavåg, 1.årslærling HFA - begge med læreplass i Ålesund kommune ved Sunnmøre kommunale opplæringskontor

Helse- og oppvekststanden :)

Jentene på standen informerte om utdanningsløpet - hvorfor de selv hadde valgt det. I år var det et ekstra fokus på kosthold og de som besøkte standen skulle rangere fem matvarer etter hvor sunne de er... og premien for alle fem på rett plass var en pakke knaskegulrøtter :)

Prøv selv - hva er sunnest - gulrot, lettmelk, blåbær, makrell i tomat og havregryn?

Avslutningsmarkering for 2.årslærlinger

bilder_2016/festbord.jpg

Fredag 10. juni inviterte Opplæringskontoret til avslutningsmarkering for lærlingene som er i ferd med å fullføre fagarbeiderutdanningen sin. I år var det så mange at vi ikke hadde plass til alle på klasserommet vårt i Nedre Strandgate, så vi fikk bruke kantina på Ålesund rådhus til å samle alle rundt et langbord. To år har gått fort - og lærlingene har oppnådd mye på den tiden - både faglig og på det personlige planet - de er nå unge voksne som er godt rustet for arbeidslivet!

Det er høytid over det å takke for samarbeidet gjennom to år - det er hyggelig å se avgårde flotte ungdommer, med et fagbrev i hånda på veien videre - enten til mer utdanning eller til arbeidslivet og viktige funksjoner. Arne Lerhiem, styreleder for Opplæringskontoret hilste til lærlingene og takket også spesielt Susanne Hamre Bøe som det siste året har vært lærlingrepresentanten i styret - Susanne fikk med seg en sommerlig bukett fra styret.

Jan Erik Kvissel holdt frem den store utviklingen som opplæringskontoret er vitne til i løpet av to år med læretid - unge, flotte folk som tar grep om utdanningen sin - lærer seg et fag og utvikler seg på det personlige planet i løpet av disse to årene. Opplæringskontoret ønsker alle lykke til videre - ta vare på nettverket dere har mellom dere - det er alltid nyttig i videre arbeidsliv :)

 

Takk for to fine år!

Lykke til -  stå på - dere er en flott gjeng :)


Stafsethneset
torsdag  2. juni 2016

1.års lærlingene ble invitert til sommersamling på Stafsethneset ved Vegsund - idylliske omgivelser. Bestillingen på finevær slo til (det skal sies at "fineværet" har en ganske så romslig definisjon: så lenge det ikke regner er det fint ;) )

Det er en hyggelig å markere at lærlingene er halveis i løpet sitt - på programmet denne torsdagen var sosialt smvær, grilling, kajakk- eller kanopadling, volleyball, kubb og Opplæringskontoret sin populære quiz (y)

Her har vi gjengen - samla rundt grua, vi brukte ikke den, da - men tønnegriller som vi fikk låne med skolen. Benkene rundt grua, derimot - de var fine å sitte på :)

Det var grillmat til alle - Jan Erik var gutten i røyken i år igjen - det ER viktig å holde på tradisjoner!

Det ser kanskje ikke slik ut på dette bildet, men det var han som var grillmester, altså!

Noen prøvde sjølivet (hehe) og padlet kano eller kajakk

 

mens andre tok en omgang eller to med kubb :)

Vi håper at alle hadde en fin dag sammen med oss fra Opplæringskontoret - god sommer! Og så sees vi igjen til høsten :)

Fylkesmester i Helsearbeiderfaget 2016:

JULIE EIKSUND

Onsdag 17. februar blei fylkesmesterskapet holdt på Borgund videregående skole. Sunnmøre kommunale opplæringskontor hadde med to deltakere som begge gjorde en flott innsats. Vi gratulerer så mye til Julie som vant og dermed kvalifiserte seg til NM i yrkesfag til høsten.Inger Anita Sjømæling, seksjonsleder ved Utdanningsavdelingen hos Fylkeskommunen ønsket velkommen til mesterskapet.

Publikum møtte opp - rundt 300 fulgte med på mesterskapet: elever på Vg2 Helsearbeiderfag på vidergående skoler rundt omkring i fylket, lærlinger i Helsearbeiderfaget, veiledere i lærebedriftene og familie.

Her er Anette Fet, lærling i Sykkylven kommune, i gang med sin gjennomføring av konkurransen. "Pasienten" (eller "brukeren") i sengen er skuespiller fra dramalinja ved Fagerlia vgs som er "59 år" og har hatt "hjerneslag".

Thea Moe Larsen, lærling i Ulstein kommune, til høyre - i dialog med "brukeren" ved frokostbordet. I bakgrunnen står dommer Gunvor Dyvik Friisvold og observerer situasjonen.

SÅ glad blir du når det går opp for deg at DU har vunnet! Gratulerer, Julie :) :) :)

Det vanket både diplom og blomster til alle deltakerene for vel gjennomført konkurranse. Fra venstre: Andrea Vaagsether ((elev Romsdal vgs), Marita Wedlog (elev Ørsta vgs), Julie Eiksund (lærling Ålesund kommune), Thea Moe Larsen(lærling Ulstein kommune) som kom på andreplass og Anette Fet (lærling Sykkylven kommune.

 

FYLKESMESTEREN i Helsearbeiderfaget: Julie Eiksund! 

 

 

VI INFORMERER

ADRESSE

Sunnmøre kommunale opplæringskontor
Postboks 99
6001 Ålesund

Besøksadresse:
Nedre Strandgate 4
6004 Ålesund

(Tlf:  70 16 41 90) 

970 62 591  /  452 31 011

Send e-post til:

Andrea Hunger

Jan Erik Kvissel

Martine Eksund

Kristin Blomvik