VELKOMMEN!

Det er veldig hyggelig å kunne ønske velkommen til nye lærlinger. I år er kullet på 32 1.årslærlinger fordelt på lærefagene Barne- og ungdomsarbeiderfaget, Helsearbeiderfaget, IKT-servicefaget og Institusjonskokkfaget

Her er de fleste på bildet under - noen var gode til å gjemme seg når kameraet kom frem, og to var ikke tilstede denne dagen - men for en kjekk gjeng, altså :)lærlinger i 2015-kullet

 

klart til å ta imot nye lærlinger

Anita, daglig leder ved Sunnmøre kommunale opplæringskontor ledet dagen - det handlet i stor grad om forventninger og krav, plikter og rettigheter. Hvilke rutiner Opplæringskontoret har - hvordan opplæringen forgår i bedrift. Det er en dag tettpakket med informasjon - mange nye navn, og mange nye og forholde seg til. Halvveis var det tid for lunsj - og de fleste satte pris på pizzaen som ble levert. 

Det blir flere arbeidssamlinger for lærlingene delt på fag og årskull - dersom det skulle være spørsmål er det bare å ta kontakt!

Vi ønsker dere alle varmt velkommen som lærlinger - utnytt læretiden og gjør dere godt kjent med yrket dere har valgt! To år går forbausende fort - og så er det fagprøve før dere aner ordet av det!

Klar for innsats"Sommeravslutting" - i SOLskinn :)Stafsetneset i nydelig sommervær

Den planlagte sommeravslutninga i juni for 1.årslærlingene ble avlyst - det regnet, og det var meldt MYE mer regn i løpet dagen. Nå i ettertid kan vi si at det var en veldig heldig avgjørelse - vi inviterte til avslutning av sommeren for de NYE 2. årslærlingene torsdag 13. august - en nydelig dag!

Det skjer mye i løpet av en sommer - blant annet går blir 1.årslærlinger plutselig 2. årslærlinger ;) Det var kjekt å treffes igjen - på en strålende sommerdag.

Grilling på gang Praten går

Opplæringskontoret stilte med grillmat, volleyball, kubbespill og quiz - lærlingene fikk slå av en prat både med den ene og den andre, og KOSE seg ute.

Da håper vi at alle hadde en fin dag sammen med oss og er klare til å ta fatt på høsten og andre læreår!

Godt å kunne sitte i skyggen når sola stekte som verst

Fagprøvesamling

Årets fagprøvesamling ble avviklet mandag 13. april - i bystyresalen på Ålesund rådhus.

Arrangementet er årvisst og er et samarbeid med OK Haram og OK søre Sunnmøre. Lærlinger, veiledere og faglige leder møtte opp. I år var det følgende kommunale fag som var representer: Barne- og ungdomsarbeiderfaget, Helsearbeiderfaget, IKT-servicefaget, Institusjonskokkfaget og Kontor- og administrasjonsfaget. 

bystyresalen med deltakere

Lærlingene fikk først en generell orientering om om det formelle rundt fagprøven - det var Gunvor D. Friisvold fra Utdanningsavdelinga i Møre og Romsdal fylke som stod for dette. Hennes viktigste budskap var at prøvenemda ønsker å se hva du KAN - ikke det du ikke kan! Gode ord å ta med seg :)

Etter lunsj delte forsamlingen seg etter fag, slik at lærlingene og veilederne fikk informasjon fra og mulighet til å stille spørsmål til prøvenemdsmedlemmer i sine fag. 

Det ble delt ut blomster til de som hadde bidratt på samlingen - og som ennå var tilstede mot slutten av dagen. (Noen av prøvenemdsmedlemmene hadde veldig tett program og måtte rett og slett fyke ut gjennom dørene med en gang de var ferdige)

På bildet har vi, fra venstre: Annicken Hjelle (Kontor- og adm.faget) Johan Nicolaisen (Institusjonskokkfaget), Liv Standal (Helsearbeiderfaget), Gunvor D. Friisvold (Utdanningsavdelinga) og Marit H. Volstad (OK Haram)

Vi ønsker lærlingene lykke til med fagprøven!

Velg yrkesfag - jobb frem mot et fagbrev - velg det som er riktig for DEG!

Se her - denne flotte dama hadde læretid gjennom Sunnmøre kommunale opplæringskontor. Stine er nå en sterk og tydelig ambassadør for helsearbeiderfaget og vi er stolte av å ha hatt henne som lærling.

Sjekk ut denne: http://www.nrk.no/livsstil/trosset-mamma-da-hun-valgte-1.12213994

VI INFORMERER

ADRESSE

Sunnmøre kommunale opplæringskontor
Postboks 99
6001 Ålesund

Besøksadresse:
Nedre Strandgate 4
6004 Ålesund

(Tlf:  70 16 41 90) 

970 62 591  /  452 31 011

Send e-post til:

Andrea Hunger

Jan Erik Kvissel

Martine Eksund

Kristin Blomvik